Papiaments leren en vertalen met Hellen Noort

Het aanbod

hellen noort papiamentu

Het aanbod

Voor betere communicatie…

Sinds 2010 maken bedrijven, zowel in Nederland als in het Caribisch gebied, gebruik van de diensten van Papiamentu Op Maat voor (incompany) trainingen en cursussen Papiaments van beginner tot ver gevorderd, vertalingen van en naar Papiaments en/of trainingen/workshops interculturele communicatie.

Papiamentu op Maat biedt sinds 2010 ook privélessen. Ideaal voor ondernemers die hun markt op Curaçao en Bonaire willen vergroten/beter willen bereiken. Tijdens de lessen werken we gericht aan het begrijpen van het Papiaments, de Caribische cultuur en de specifieke vaktermen in het Papiaments.

Ook particulieren volgen individueel, als stel of gezin trainingen bij Hellen Noort. Eén van deze cursisten was Simone Sanders. Sinds 2014 woont zij op Curaçao. Al binnen een jaar sprak zij, dankzij een intensieve voorbereiding in Nederland en de vervolglessen bij Hellen Noort, vloeiend Papiaments. Lees het artikel waarin Simone vertelt hoe zij het leren van Papiaments heeft aangepakt.

Minimaal twee keer per jaar verzorgt Hellen Noort cursussen op Curaçao en Bonaire. Terwijl de rest van het jaar de lessen online over de hele wereld en live in Den Haag en omgeving worden verzorgd.

Neem een sneak preview Online cursus voor Beginners Papiaments

Wat anderen zeggen

My confidence, knowledge and control took flight

Looking for a great teacher to give your Papiamentu a boost? Call Hellen. Hands down the best. My confidence, knowledge and control took flight during Hellen’s hands-on training. Greatly recommended. Thnx Hellen!

Evert Jan Boon

Op een eenvoudige manier de basics van de taal leren

Ik heb van Hellen twee intensieve blokken privélessen papiamentu gehad in mijn beginperiode op Curaçao. Daarover was ik zeer tevreden. Hellen is een intelligente en prettige trainer die op een eenvoudige manier en met voorbeelden de basics van de taal bijbrengt. Ik zou haar daarom aan iedereen aanraden voor taallessen op niveau.

Hans de Voogd

Haar manier van les geven is professioneel en luchtig

Hellen was mijn juf Papiamentu toen we op Curacao woonden. Een paar weken achter elkaar had ik elke ochtend les, en met resultaat. Haar manier van les geven is professioneel en luchtig. Hierdoor leer je de taal op een speelse manier. Ik heb met veel plezier de lessen gevolgd, en zou haar bij iedereen aanbevelen.

Mirjam Boers

Fantastische ambassadeur van het Papiaments

Hellen is een fantastische ambassadeur van het Papiaments. Zij is een enthousiaste docente die het leren van deze taal leuk maakt en ervoor zorgt dat je over eventuele spreekangst heenstapt. Ook vertelt ze graag over Curaçao waardoor je veel leert over het eiland en de cultuur. Een extra dimensie waardoor het nog leuker wordt om ook de taal te beheersen. Een aanrader voor iedereen die naar Curaçao, Bonaire of Aruba gaat!

Christianne Bruschke

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Op een toegankelijke en persoonlijke manier Papiamentu leren spreken

Hellen heeft mij met haar brede kennis van de lokale cultuur en taal op een toegankelijke en persoonlijke manier beter Papiamentu leren spreken en verstaan. Hierbij sloot ze steeds aan bij actuele onderwerpen en maakte ze gebruik van verschillende soorten media. Leuk en leerzaam! Deze aanpak volgde ze in onze een op een lessen op Curacao en ook in de lessen via Skype vanuit Nederland. Masha danki Helen!

Valery Sinot

CurOil

Haar manier van les geven is professioneel en luchtig

Als je op een goede en gestructureerde manier Papiaments wil leren, is Hellen de beste docent. Ik heb meerdere cursussen bij haar gevolgd waar ze me de basis van de taal geleerd heeft. In kleine groepjes, niet droog ‘stampen’, maar juist interactief door het lezen en vertalen van lokale sprookjes, spelen van kwartet in het Papiaments, beluisteren van radio/TV commercials en andere ‘dagelijkse’ dingen die ervoor zorgen dat je de taal snel begrijpt en beheerst.

Tjarrie Wijga

Kooyman

les papiamentu cursusisten